Matkurven - vil du være med å fylle matkurvene?

27.11.2023 | Tekst: Line M. Rygh
Nå er juletida snart her. Den fineste, varmeste tida på året. Da vi alle skal søke sammen med våre nærmeste, handle inn julemat og gaver, og avslutte året akkurat sånn som vi alltid har gjort det. Sånn er det i hvert fall meningen at det skal være.

På denne tiden i fjor fikk vi se matkøene strekke seg langt ut på gata, og i media møtte vi barnefamilier som fortvilte over strømpriser og for første gang opplevde en høytid i fattigdom. Det har nå gått ett år siden vi sammen med Kirkens Bymisjon, Holmestrand Kommune, NAV, lokale butikker, spisestede, produsenter og positive frivillige fikk på plass «Matkurven».

Matkurven er et tilbud til de som har behov for et lite ekstra tilskudd til matkurven sin. Her samler vi inn mat fra butikker, spisesteder, produsenter og matsentralen som pakkes om til fine matkurven som deles ut ukentlig til de som har behov for det. Ingen spørsmål, bare giverglede. 
Så langt har ca. 6000 personer benyttet seg av dette tilbudet og behovet forsetter å øke.

 

I år er det flere som har mindre

Vi vet at fattigdom gjør mer enn å tømme kjøleskapet hjemme. Det tapper oss for håp. Det stjeler normalitet, og erstatter det med stress, ensomhet og utenforskap. I år er der flere som har mindre, derfor skal vi gjøre alt vi kan for at flest mulig kan oppleve en juletid med et sted å være, en god julemiddag og noen å dele den med. Men vi skal også jobbe for at de som har mistet håpet kan drømme om et nytt år. Tilbake til normalitet og glede. Derfor ber vi dere om å bli med på å bringe «Matkurven» videre også inn i 2024.

 

Dersom dere ønsker å støtte «Matkurven» kan dere benytte:

· Kontonummer: 7011.05.18127, merkes «Matkurven»

· Vipps til #635808 og merk med «Matkurven»
· Kontakte næringsforeningen på line@holmestrandnf.no

 

Vi er her hele året

For oss er ikke jobben over når kirkeklokkene ringer inn. Vi møter disse utfordringene hele året og vi trenger gode støttespillere i Holmestrand. Ønsker du å innlede et mer langsiktig samarbeid med oss, setter vi stor pris på om du kontakter næringsforeningen, slik at vi kan møtes for å se hvordan dere kan hjelpe oss med å hjelpe flere bedre i 2024.
 

Linn Jeanett Ådum

Prosjektansvarlig

linn.jeanett.adum@bymisjon.no
tlf. 91161001

Line Mobråthen Rygh
Næringsforeningen
line@holmestrandnf.no
tlf 40604160

 

Les flere nyheter