Underskriftskampanje strøm

08.11.2023 | Tekst: Line M. Rygh
Prisforskjellene på strøm i Norge må utjevnes
Næringsforeninger og næringsallianser i Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark står samlet i en felles aksjon der en delegasjon fra næringsforeninger og lokale politikere den 14. november vil møte representanter på Stortinget samt olje og energiminister Terje Aasland for å forlange mer konkurransedyktige strømpriser i vår region. 

Næringslivet kan ikke leve med at dagens strømsystem - der regionene har svært ulike priser - over lang tid, og der regionen som produserer mest strøm har de høyeste prisene. Det må skje noe. En samlet region ble svært skuffet da Strømprisutvalget ikke kom opp med løsninger.

Utvalget peker på politikerne for løsninger på kort sikt.
Under møtet vil det bli presentert et alternativ til Strømprisutvalgets løsninger: Æge Energi har laget en rapport om disse prisforskjellene kan jevnes ut, hvordan de egentlig oppstår og hvor ille det faktisk kan bli framover i worst case -scenario med dagens system. I møtet vil det bli presentert viktige bedrifter som merker prisene hardt og få høre hva dette betyr i praksis: svakere lønnsomhet og færre investeringer i region NO2; den mest industritette regionen i landet og den som eksporterer klart mest.

Vi ønsker å synliggjøre hvor viktig denne saken er for næringslivet ved å be om din digitale underskrift. Sammen blir vi sterkere!

Frist: søndag 12. november.

SIGNER HER

Les flere nyheter